Филтери
За реон
  V kraju

   Ковано железо, ковани огради, Скопје

   Барате добар ковачот, мајсторот за ковани огради? Се собравме и проверивме ковачите, мајсторите за ковани огради кои работат во местото Скопје и околината. Прати побарување и заинтересирани ковачи, мајстори за ковани огради ќе ве контактираат за преглед, профактура и понуда. искусен ковач, мајстор за ковани огради Скопје сигурно ќе се најде и за вас.

   15 Најдобри резултати за: ковачи, мајстори за ковани огради Скопје

   ИНОКС АРТ ДИЗАЈН ДООЕЛ

   9.8 rating starrating starrating starrating starrating star
   ковани огради, Скопје
    ИНОКС АРТ ДИЗАЈН ДООЕЛ, Ковано железо, ковани огради

   ИНОКС АРТ ДИЗАЈН ДООЕЛ е фирма која е основана во 2013 година. Нашата компанија има производство и монтажа на инокс огради, стаклени ограда, прохром огради, кована ограда, стакло, стаклени настрешници...

   • location4 KM
   • 6 ГОЛЕМИНА НА ТИМОТ
   • 11 И ПОВЕЌЕ ГОДИНИ НА ИСКУСТВО
   Јави се iconЈави се

   МЕТАЛТЕХНА ДОО СКОПЈЕ

   9.4 rating starrating starrating starrating starrating star
   ковани огради, Скопје
   МЕТАЛТЕХНА ДОО СКОПЈЕ, Ковано железо, ковани огради

   Компанија МЕТАЛ ТЕХНА е присутна на македонскиот пазар од 1992. година. Се бавиме со производство и вградување на челични, автоматски, блиндирани врати, челични конструкции и огради. Врвен квалитет на...

   • location0.8 KM
   • 20 ГОЛЕМИНА НА ТИМОТ
   • 32 И ПОВЕЌЕ ГОДИНИ НА ТРАДИЦИЈА
   Јави се iconЈави се

   МЕТАЛИК97

   9.3 rating starrating starrating starrating starrating star
   ковани огради, Скопје
   МЕТАЛИК97, Ковано железо, ковани огради

   МЕТАЛИК97 е компанија која е основана од 1994 година во Скопје. Оваа компанија е браварско претпријатие кое се занимава со производство на челични конструкции и разни метални конструкции и продукти. ...

   • location4.1 KM
   • 10 ГОЛЕМИНА НА ТИМОТ
   • 30 И ПОВЕЌЕ ГОДИНИ НА ТРАДИЦИЈА
   Јави се iconЈави се

   Дали можеме да ви помогнеме?
   Едноставно за оценети изведувачи.

   Се прикажува само мал дел од резултатите. Бесплатно, лесно и брзо поврзете се со соодветни и тековно достапни изведувачи кои имаат најдобри оценки и референци. Поднесете го вашето барање целосно бесплатно :

   ФЕРО-АРТ ДИЗАЈН ДООЕЛ Скопје

   9.3 rating starrating starrating starrating starrating star
   ковани огради, Скопје
   ФЕРО-АРТ ДИЗАЈН ДООЕЛ Скопје, Ковано железо, ковани огради

   ФЕРО-АРТ ДИЗАЈН ДООЕЛ Скопје е компанија која е основана и постои од 200 година. Нудиме огради за внатрешни скали како специјалност огради за спирално изведени скали,можност за дрвен ракохват, надворе...

   • location2.8 KM
   • 6 ГОЛЕМИНА НА ТИМОТ
   • 18 И ПОВЕЌЕ ГОДИНИ НА ТРАДИЦИЈА
   Јави се iconЈави се

   ГРУПА ЕН - БЕТИ

   9.1 rating starrating starrating starrating starrating star
   ковани огради, Скопје
   ГРУПА ЕН - БЕТИ, Ковано железо, ковани огради

   ГРУПА ЕН - БЕТИ основана е во 2011 година во Скопје. Нашата компанија се занимава и со производство и продажба на метални конструкции, огради изработени според Вашите желби. Нашиот тим е тука со најдо...

   • location2.7 KM
   • 5 ГОЛЕМИНА НА ТИМОТ
   • 13 И ПОВЕЌЕ ГОДИНИ НА ИСКУСТВО
   Јави се iconЈави се

   СИТИ ГРАДБА

   9.7 rating starrating starrating starrating starrating star
   ковани огради, Скопје
   СИТИ ГРАДБА, Ковано железо, ковани огради

   СИТИ ГРАДБА е компанија основана 2017 година.Во своето портфолио имаме голем број на успешно завршени работи од типот на изведување и монтажа на метални конструкции,огради,тенди,настрешници,тераси,итн...

   • location1.8 KM
   • 3 ГОЛЕМИНА НА ТИМОТ
   • 7 И ПОВЕЌЕ ГОДИНИ НА ИСКУСТВО
   Јави се iconЈави се

   АКСЕС ИНЖЕНЕРИНГ ГРУП

   9.3 rating starrating starrating starrating starrating star
   ковани огради, Скопје
   АКСЕС ИНЖЕНЕРИНГ ГРУП, Ковано железо, ковани огради

   Аксес Инженеринг Груп е компанија која е основана уште од 2019 година. АЕГ е друштво за проектирање, призводство и монтажа на челични конструкции изработени од материјали со висок квалитет.АЕГ има соп...

   • location1.1 KM
   • 10 ГОЛЕМИНА НА ТИМОТ
   • 5 И ПОВЕЌЕ ГОДИНИ НА ИСКУСТВО
   Јави се iconЈави се

   МЕТАЛБО ИНЖЕНЕРИНГ

   9.2 rating starrating starrating starrating starrating star
   Ковано железо, Скопје
   МЕТАЛБО ИНЖЕНЕРИНГ, Ковано железо, ковани огради

   МЕТАЛБО ИНЖЕНЕРИНГ е компанија основана 2019 година.Се занимаваме со правење и монтажа на секаков вид метални и челични конструкции на деловни објекти и објекти за домување.Тука спаѓаат кров,настрешни...

   • location4.6 KM
   • 3 ГОЛЕМИНА НА ТИМОТ
   • 5 И ПОВЕЌЕ ГОДИНИ НА ИСКУСТВО
   Јави се iconЈави се

   Дали можеме да ви помогнеме?
   Едноставно за оценети изведувачи.

   Се прикажува само мал дел од резултатите. Бесплатно, лесно и брзо поврзете се со соодветни и тековно достапни изведувачи кои имаат најдобри оценки и референци. Поднесете го вашето барање целосно бесплатно :

   МАНС ГРОУП ДООЕЛ, Скопје

   8.5 rating starrating starrating starrating starhalf of rating star
   Ковано железо, Скопје
   МАНС ГРОУП ДООЕЛ, Скопје, Ковано железо, ковани огради

   Компанија MANS GROUP е присутна на македонскиот пазар од 2020. година. Изработуваме мебел во комбинација дрво, метал и други материјали, надстрешници, дрвени и огради од метална конструкција, лимени п...

   • location4.7 KM
   • 1 ГОЛЕМИНА НА ТИМОТ
   Јави се iconЈави се

   УНИГА ИНЖЕНЕРИНГ

   Ковано железо, Скопје
   УНИГА ИНЖЕНЕРИНГ, Ковано железо, ковани огради

   Унига инжинеринг едноставно има завидлив, допадлив ексклузивен дизајн, компјутерска изработка на секој проект, кoј Ви дава јасна слика како ќе изгледа, гаранција, квалитетна изработка, големо искуство...

   • location4 KM
   • 1 ГОЛЕМИНА НА ТИМОТ
   Јави се iconЈави се


   Најдобро оценети ковачи, мајстори за ковани огради во ваша близина:

   ВАНАКС-ВХН ДООЕЛ

   9.5 rating starrating starrating starrating starrating star
   ковани огради, Скопје
   ВАНАКС-ВХН ДООЕЛ, Ковано железо, ковани огради

   ВАНАКС-ВХН ДООЕЛ е компанија која е основана од 2007 година. Индустриска компанија која се бави со изработка на метал. Нашата примарна дејност е изработка и монтирање на челични конструкции , браварск...

   • location11.8 KM
   • 6 ГОЛЕМИНА НА ТИМОТ
   • 17 И ПОВЕЌЕ ГОДИНИ НА ТРАДИЦИЈА
   Јави се iconЈави се

   КУЉАР ДООЕЛ

   8.7 rating starrating starrating starrating starhalf of rating star
   ковани огради, Куманово
   КУЉАР ДООЕЛ, Ковано железо, ковани огради

   КУЉАР е основана 1994 година во Куманово. Нашата фирма се занимава со производство и монтажа на пвц прозорци и врати, алуминиумска браварија, ковано железо, стакло, ролетни и венецијанери. Доколку сак...

   • location29.7 KM
   • 9 ГОЛЕМИНА НА ТИМОТ
   Јави се iconЈави се


   Најдобро оценети ковачи, мајстори за ковани огради во поширока околина

   АТОМИК ДОО

   10 rating starrating starrating starrating starrating star
   ковани огради,
   АТОМИК ДОО, Ковано железо, ковани огради

   АТОМИК ДОО е компанија која е основана од 1992 година. Основната дејност на оваа фирма е изведба на кровопокривачки работи, изведба на браварија и браварски работи, вентилација и изведба на воздушна к...

   • location37 KM
   • 25 ГОЛЕМИНА НА ТИМОТ
   • 32 И ПОВЕЌЕ ГОДИНИ НА ТРАДИЦИЈА
   Јави се iconЈави се

   АЛГО ПЛАСТ

   9.5 rating starrating starrating starrating starrating star
   Ковано железо, Струмица
   АЛГО ПЛАСТ, Ковано железо, ковани огради

   АЛГО ПЛАСТ е компанија која е основана во 2012 година. Оваа фирма нуди производство и монтажа на пвц столарија, пвц прозорци, пвц врати, огради, алуминиум врати, алуминуиум прозорци, внатрешни врати,...

   • location119.1 KM
   • 4 ГОЛЕМИНА НА ТИМОТ
   • 12 И ПОВЕЌЕ ГОДИНИ НА ИСКУСТВО
   Јави се iconЈави се

   МРЧЕ МЕТАЛ ДООЕЛ

   9.8 rating starrating starrating starrating starrating star
   Ковано железо, Крива Паланка
   МРЧЕ МЕТАЛ ДООЕЛ, Ковано железо, ковани огради

   Компанија МРЧЕ МЕТАЛ е присутна на македонскиото пазар од 2008 година. Се бавиме со челични конструкции, метални огради, метални врати и прозорци, олуци, лексан, кровен лим, челични натстрешници, плас...

   • location78.2 KM
   • 15 ГОЛЕМИНА НА ТИМОТ
   • 16 И ПОВЕЌЕ ГОДИНИ НА ИСКУСТВО
   Јави се iconЈави се

   Последни проекти во категоријата Ковано железо, ковани огради, Скопје

   Ковано железо, ковани огради, Скопје

   Метална заштита за прозорци, Скопје

   Потребно ми е да се изработи метална заштита за прозорците. Поставување на француски балкон. Парапетот е многу низок. Потребна е заштита за 3 прозорци.
   Elena A.

   Најчесто поставувани прашања за огради од ковано железо

   Колку чини оградата од ковано железо?

   Цената зависи од големината на оградата, сложеноста на дизајнот, квалитетот на материјалите и изведувачот. За едноставна, индустриски произведена ограда од ковано железо, може да очекуваме цена од 50 до 100 евра по должен метар, додека за посложени и уникатни огради цената може да надмине 250 евра по должен метар.

   Колку е животниот век на оградата од ковано железо?

   Оградата од ковано железо може да трае неколку децении, ако е добро направена и правилно се одржува. Животниот век на кованата ограда зависи и од временските услови и влијанија како што се УВ зраците, ветерот, снегот и дождот.

   Колку треба да биде висока оградата?

   Висината на која било ограда зависи од намената на оградата. Оградите високи 1,5 до 2 метри обично се користат за приватни домови, додека оградите што се користат за заштита на индустриските објекти може да бидат повисоки. Доколку не сакате да го замаглите погледот на прекрасната околина на куќата, ви препорачуваме висина на оградата да не биде поголема од 1 м, бидејќи во овој случај ќе можете да и се восхитувате на околината дури и од седечка положба.

   Каква боја може да биде оградата од ковано железо?

   Кованата ограда може да се обои во многу различни бои, во зависност од желбите на клиентот. Најчесто се користат темно кафеави, црни, зелени и белузлави бои.

   Како се одржува ограда од ковано железо?

   Одржувањето на оградата од ковано железо не е напорно, но мора да се прави редовно за оградата да го задржи својот сјај и животен век. Потребно е редовно да се чисти со топла вода и сапун, да се отстрануваат сите дамки и да се нанесува заштитни премази против рѓа.

   Како може да се дизајнира ограда од ковано железо?

   Оградите од ковано железо биле многу уметнички дизајнирани низ историјата. Со сложени дизајни, дезени и мотиви, ковачите го покажале своето супериорно мајсторство во занаетот и долгогодишното искуство. Оградите од ковано железо и денес можат да се дизајнираат во многу модели и мотиви. Може да се дизајнира според желбите и потребите на клиентот, што значи дека оградата може да биде целосно уникатна и индивидуална.

   Каков вид на порта можам да инсталирам во ограда од ковано железо?

   Во ограда од ковано железо може да се инсталираат различни порти, од единечни или двојни до лизгачки. Портата обично се прави во ист стил како и оградата.

   Кои се најдобрите начини да се заштити металот од рѓа?

   Најдобрите начини за заштита на металот од рѓа се галванизација (облога со цинк), бојадисување и, се разбира, редовно чистење.

   Кои се предностите на оградите од ковано железо?

   Оградите од ковано железо се прифатлив избор за да се осигура безбедноста и естетиката на вашиот дом. Предностите на оградите од ковано железо вклучуваат издржливост, отпорност на временски услови, различни опции за дизајн и бои и лесно одржување. Освен тоа, оградата од ковано железо додава дополнителен шарм и естетика на вашиот дом и ја зголемува вредноста на имотот.

   Сите изведувачи во околината Скопје
   Малтерисување, кошулици, Скопје
   Слични пребарувања
   Дрвени огради СкопјеМетални огради СкопјеСтаклени огради СкопјеОгради од прохром СкопјеПанелни огради СкопјеГрадба на куќа - клуч на рака Скопје